Keresőoptimalizálás (SEO) – marketingcafe.hu

Keresőoptimalizálás (angolul search engine optimization, azaz SEO)

Egy online működő vállalkozásnak nagyon nagy szüksége van a keresőoptimalizálásból származó minőségi ügyfél forgalomra, amit a keresőmotorokból nyer.

Minél keresőbarátabb a google számára webhelyünk, annál jobb helyezést érhetünk el a kulcsszavainkkal.

A keresőoptimalizálás szakértője a marketingcafe.hu csapata a legprofesszionálisabb szinten optimalizálják a weboldalad. Fontos, hogy a számodra a keresőkből jövő legjobb és leghasznosabb látogatók érkezzenek, melyekkel a vállalkozásod sikerét bebetonozhatják az online térbe.

A kulcsszó kutatás egy nagyon értékes és fontos tényezője az optimalizált tartalomnak. Online vállalkozásunk és tevékenységi körünk dönti el, hogy milyen szavak azok, amikre be szeretnénk jönni a keresőmotorokban, hiszen ezek fogják majd a minőségi látogatókat hozni az oldalunkra.

Fontos azonban, hogy a tartalmaink ne csak a keresőrobotok számára legyen kreálva, hanem minőségi és releváns tartalmak legyenek, ehhez is egy jól kiforrott és bevált gyakorlatú tartalomgyártás szükséges.

Még mindig a google az első, ahol a felhasználók a kulcsszavas kereséseikkel szeretnék megtalálni azt a szolgáltatást vagy terméket, amire leginkább vágynak illetve amire szükségük van.

Ezekből az érdeklődőkből lehetnek később a vállalkozásod ügyfelei. A minőségi látogatók megszerzésének ez lehet az egyik legjobb módja és nem utolsó sorban a legjobban megtérülő, ami egy rendkívül lényeges tényező.

Nem mondjuk, hogy a social medias hirdetésekből nem lehetséges jó és releváns ügyfeleket szerezni, de relevancia szempontjából a kulcsszavas keresések sokkal nagyobb megtérülést hozhatnak ez tény!

A SEO lépései

Nos hát nézzük meg, hogy mivel lehet jobb eredményeket elérni a keresőkben.

 1. Webhely átvilágítás
  • Gyakorlatilag átnézzük a teljes weboldalad és analizáljuk tartalmilag és technikailag is.
 2. Technikai SEO
  • Az oldalad működését és technikai hátterét megvizsgáljuk, azoknak javítására javaslatokat teszünk. pl. mobilbarát tartalom, oldal sebesség, webhelytérkép és minden egyéb olyan tényezőt, melyet az irányelvek megkövetelnek.
 3. Kulcsszókutatás
  • Itt megkeressük a vállalkozásod számára leginkább releváns kulcsszavakat, melyre érdemes lehet optimalizálni az oldalad és a vállalkozásod számára a legtöbb látogatót ezáltal bevételt szerezhet
 4. Tartalmi SEO – Minőségi tartalom
  • meta adatok, képek, szövegek, linkek optimalizálása
 5. Linképítés
 6. Statisztika és analízis

  További hasznos információkat meghallgathatsz az alábbi youtube videón:
  https://youtu.be/rtWZhfVxIh4

  Hasonló hasznos tartalmakért pedig kövesd a Marketing Cafe youtube csatornáját itt:
  https://www.youtube.com/@marketingcafe-online-marketing

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük